Bezienswaardigheden

De historie van Haarlem kent geen grenzen. Daarom zie je bijna op elke hoek wel iets bijzonders: van musea tot kerken, prachtige pleinen en knusse woonwijken, midden in het centrum.

Dit moet je volgens ons gezien hebben tijdens je bezoek aan Haarlem.


Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem

De Sint-Bavokerk in Haarlem

De Grote of Sint-Bavokerk is de grootste kerk in de Nederlandse stad Haarlem, gelegen aan de Grote Markt. Hij is gewijd aan Sint-Bavo. De middeleeuwse kruiskerk (bouwperiode: 1370-1520) die midden in het oude centrum van de stad staat is opgetrokken in de gotische bouwstijl. Midden op het kerkgebouw staat een ruim 78 meter hoge houten, met lood bedekte, laatgotische vieringtoren. De kerk behoort tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd…

0
Read More
We❤️Haarlem

Wat te doen in Haarlem? Op WeHeartHaarlem.nl vind je onze persoonlijke ervaringen, de beste Haarlem tips voor zowel de stad als de directe omgeving van Haarlem. We vertellen je wat je volgens ons gezien en gedaan moet hebben.

Haarlem is volgens ons meer dan alleen de stad zelf. Natuurlijk kun je dagen doorbrengen in de prachtige straten, je vergapen aan de schitterende oude gebouwen en heerlijk lunchen bij de vele authentieke eettentjes.

Maar net buiten de stad vind je een keur aan bezienswaardigheden, prachtige oude buitenverblijven, natuurlijke wonderen, kilometerslange zandstranden aan de Noordzee en uitgestrekte duingebieden. Wat dacht je van Bloemendaal aan Zee met z’n prachtige stranden paleis, of het alom bekende Zandvoort, waar het leven zich een paar versnellingen lager afspeelt.

Wat je voorkeur ook heeft, Haarlem en haar omgeving zal je bekoren! En je zult merken dat je steeds weer terug wilt naar deze parel van Nederland!

About us

Etiam rutrum mattis metus vitae dapibus. Cras sagittis leo tellus, non rhoncus velit efficitur tristique.

Contact Info

  Adress: 75 Ninth Avenue New York, NY 10011

  Telephone: +1 212-565-0000

  Email: contact@gmail.com